Doctrina reformată despre botezul creștin

Botezul este începutul vizibil al lucrării lui Dumnezeu în viața unui copil. Un copil născut mort în păcat, rob al diavolului și sub condamnarea lui Dumnezeu – primește pecetea acestui sacrament al botezului.

Botezul este promisiunea lui Dumnezeu aplicată în mod personal unui copil neputincios și care nu merită nimic bun de la Dumnezeu – este adoptat în familia vizibilă a lui Dumnezeu și intră în procesul de transformare. Lucrarea pe care Dumnezeu o începe în copil prin botez continuă prin mijloacele harului de-a lungul vieții.

Botezul este unul din cele două sacramente ale bisericii creștine iar învățătura despre botez reprezintă o doctrină importantă.

Pe această pagină am centralizat înregistrările video din cadrul unei serii de întâlniri de studiu care acoperă mai multe aspecte ale doctrinei reformate despre botez.

Înainte de a viziona materialele video, vă sfătuiesc să parcurgeți aceste patru articole:

a. De ce botezăm copiii credincioșilor?

b. Trebuie să fie botezați copiii nou născuți?

c. Doctrina lui Calvin despre botez

d. Răspuns la 13 obiecții neoprotestante despre botez

1. Istoria Botezului Creștin

Care au fost perspectivele despre botez de-a lungul istoriei? Cum se raportează teologia reformată la perspectivele anterioare și la cele apărute ulterior?

2. Prefigurarea botezului în Vechiul Testament

Care este legătura pe care sacramentele avraamice și mozaice o au cu botezul creștin? Ce învățăm din Vechiul Testament despre botez?

3. Botezul în Noul Testament

Care sunt textele importante din Noul Testament care ne ajută să înțelegem botezul creștin?

4. Dovezile biblice pentru botezarea copiilor

Care sunt dovezile pentru botezarea copiilor și ce semnificația are botezul în viața unui copil?